Algemeen

Wat en wanneer is de Nederlandse Veteranendag?

Viering Veteranendag

Als eerbetoon aan Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard was oorspronkelijk besloten de Nederlandse Veteranendag jaarlijks op 29 juni, de verjaardag van de prins, te organiseren. In 2008 bleek dat wanneer Veteranendag op een zaterdag valt, meer bezoekers en veteranen van alle leeftijden aanwezig kunnen zijn. Daarom is besloten de Nederlandse Veteranendag in Den Haag voortaan jaarlijks op de laatste zaterdag in juni te organiseren.

Activiteiten op Veteranendag

De belangrijkste activiteiten op Veteranendag vinden plaats in Den Haag. Erkenning en waardering voor veteranen staan hierbij centraal. Zo is er bijvoorbeeld een defilé en een grote bijeenkomst op het Malieveld. Tijdens Veteranendag kunnen bezoekers en veteranen met elkaar kennismaken.

Organisatie Nederlandse Veteranendag

Het Nationaal Comité Veteranendag is verantwoordelijk voor de organisatie van de dag zelf. Op de website van het Comité, veteranendag.nl, vindt u meer informatie over de Nederlandse Veteranendag. Daar staat bijvoorbeeld informatie over het aanmelden voor het defilé en de tijden en locaties van het programma.


Informatie over dit hoofdstuk
Datum laatste aanpassing: 2015-07-22 13:26:29
Licentie: CC0 1.0 Universal
Taal: nl-NL

Meer over dit onderwerp
Wat zijn de veteranenpas en het draaginsigne veteranen?

Download: HTML | CSV | Excel | JSON